Probleme De Abandon: Cauze, Semne Și Opțiuni De Tratament



Frica de abandon este un răspuns emoțional comun la posibilitatea sau amenințarea percepută de a pierde o relație semnificativă sau o figură de atașament. Poate apărea din diverse experiențe de viață, inclusiv traume din copilărie, ruperea unei relații romantice sau pierderea unei persoane dragi. Formarea unui atașament puternic față de părinți și îngrijitorii este esențială pentru bunăstarea emoțională, fizică și psihologică a copiilor mici.

  • Aceste temeri tind să se dezvolte devreme în copilărie, afectând până la 4% dintre toți copiii.
  • Acest lucru este cel mai probabil pentru copiii fără antecedente de abandon.
  • Problemele de abandon pot fi, în unele cazuri, un simptom al unei alte afecțiuni de sănătate mintală, cum ar fi tulburarea de personalitate limită (BPD), care se caracterizează parțial prin teama de a fi abandonat.
  • Frica de abandon poate veni dintr-un stil de atașament anxios sau dintr-o traumă timpurie a copilăriei.


Ei vă pot învăța pe dumneavoastră și pe copilul dumneavoastră abilități de a gestiona anxietatea. Oamenii se vor descrie ca având „probleme de abandon”, care pot include „frica de abandon”, „abandon emoțional”, „frica de abandon primar” și „abandon” care creează stres traumatic. Cu toate acestea, persoanele cu stiluri de atașament nesigure pot forma relații sănătoase și fericite dacă depun eforturi pentru a se vindeca și a comunica nevoile lor cu partenerul lor. Este important să rețineți că nu toată lumea dezvoltă o teamă de abandon ca urmare a trăirii unei pierderi. Problemele de abandon apar de obicei în copilărie în urma unei pierderi traumatice.

Factori De Risc



Problemele de abandon sunt, de asemenea, legate de personalitatea limită (BPD) și de anxietatea de atașament. Cineva căruia îi lipsește stima de sine din cauza abandonului copilăriei poate căuta relații care să le întărească convingerile. Stilurile de atașament sigur sunt demonstrate de o persoană care poate avea încredere și poate fi deschisă față de ceilalți (Bowlby, 1969). O persoană atașată în siguranță este receptivă, caldă și poate forma relații apropiate sănătoase. Pe de altă parte, atașamentul nesigur rezultă atunci când copiii au îngrijitori care sunt fie inconsecvent disponibili și care nu răspund, fie complet indisponibili și neglijenți (Mikulincer

  • Traumele, abuzul, neglijența la începutul vieții sau alte afecțiuni de sănătate mintală pot duce la probleme de abandon.
  • Aceste experiențe traumatice pot avea un efect semnificativ asupra dezvoltării creierului și pot duce la simptome psihiatrice, cum ar fi depresia și tulburările de abuz de substanțe, mai târziu în viață.
  • O teamă copleșitoare de abandon care te împiedică să dezvolți relații sănătoase este nesănătoasă.
  • Acestea pot fi reacții la o pierdere bruscă, cum ar fi plecarea sau decesul unui partener.
  • Acest lucru poate însemna să vă asigurați că au un atașament sigur pentru îngrijitor.
  • Stima de sine a copilului poate fi afectată și de lipsa sprijinului părinților.


Uneori, copiii dezvoltă o formă intensă de anxietate de separare pe care medicii o clasifică drept tulburare. Dacă un părinte refuză să îndeplinească nevoile copilului său, acesta poate crește pentru a dezvolta un stil de atașament evitant. Ei încep să presupună că toți partenerii sau furnizorii nu vor reuși să-și îndeplinească nevoile.

Cum Să Ajuți Pe Cineva Cu Probleme De Abandon



Stima de sine a copilului poate fi afectată și de lipsa sprijinului părinților. Unii copii experimentează ceea ce se numește „sindromul copilului abandonat”. Acest lucru poate avea loc după pierderea unui părinte sau a unui îngrijitor.



Experiențele negative din copilărie pot determina unele persoane să dezvolte probleme de abandon, un tip de traumă care provoacă teama de respingere sau de a fi singuri. Lăsată netratată, această traumă poate avea un impact social, academic și profesional de durată. De exemplu, un copil cu probleme de abandon poate experimenta anxietate intensă de separare. Anxietatea de separare este o afecțiune de sănătate mintală caracterizată prin îngrijorare excesivă, anxietate sau teamă atunci când este separat de o figură sigură de atașament. Dar pentru unii oameni, aceste emoții dificile pot rămâne și pot duce la anxietate extremă sau frică de abandon. Oamenii cu probleme de abandon se pot lupta cu lucruri precum a avea relații sănătoase, a comunica cu ceilalți sau chiar a-și recunoaște propria valoare. Trauma poate fi dificil de explorat fără sprijinul unui profesionist în sănătate mintală.

Cum Apar Problemele De Abandon În Viața Unei Persoane



Acest lucru poate însemna să vă asigurați că au un atașament sigur pentru îngrijitor. Acest lucru îi va ajuta să învețe abilități sociale și să aibă relații sănătoase mai târziu în viață. Frica de abandon poate provoca suferință în viața ta și poate afecta relațiile tale.

Why Is It Called Borderline Personality Disorder? – Verywell Mind

Why Is It Called Borderline Personality Disorder?.

Posted: Tue, 27 Feb 2024 08:00:00 GMT [source]



Profesioniștii din domeniul sănătății mintale pot oferi planuri de tratament care pot ajuta persoanele cu BPD să își gestioneze gândurile și comportamentele. Problemele de abandon sunt adesea discutate alături de stilurile de atașament, în special stilul de atașament evitant. La fel ca problemele de abandon, stilurile de atașament se formează atunci când o persoană este tânără și afectează relațiile cu adulți. Copiii pot forma un stil de atașament sigur dacă cresc cu o relație sănătoasă cu părinții lor, dar mulți alți copii dezvoltă stiluri de atașament nesigur. A dezvoltat un stil de atașament nesigur, este posibil să puteți observa probleme la orizont și să lucrați spre o relație mai sănătoasă și mai fericită. Crearea de relații sănătoase este dificilă în fața problemelor de abandon. Aceste probleme pot proveni dintr-o serie de experiențe negative și stresante, fie în copilărie, fie ca adult.

Frica De Abandon În Relații



Experiențele precum abuzul, neglijența, pierderea unei persoane dragi și alte forme de traumă pot duce la teama de abandon. Membrii familiei și cei dragi ai persoanelor cu tulburare de personalitate limită se confruntă adesea cu stres, depresie, durere și izolare. De asemenea, este important să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră mintală și să căutați ajutor dacă vă confruntați cu aceste simptome. Frica de abandon este o formă de anxietate în care o persoană se teme să-și piardă pe cei dragi. Se poate manifesta ca o frică de moartea celor dragi sau de încheierea relațiilor. Aceste temeri tind să se dezvolte devreme în copilărie, afectând până la 4% dintre toți copiii.

  • Este important să ne amintim că tulburarea de personalitate limită (BPD) este o afecțiune de sănătate mintală.
  • Oamenii cu probleme de abandon se pot lupta cu lucruri precum a avea relații sănătoase, a comunica cu ceilalți sau chiar a-și recunoaște propria valoare.
  • Crearea de relații sănătoase este dificilă în fața problemelor de abandon.
  • În unele cazuri, problemele de abandon sunt un simptom al tulburării de personalitate limită.
  • Persoanele cu probleme de abandon se pot lupta, de asemenea, cu sentimente de nesiguranță, stima de sine scăzută și reglarea emoțională.

https://honestcbdlabs.com
https://vegascbdcompany.com
HHC Prerolls